1. >Recept
  2. >Amerikansk corn chowder (majssoppa)

Amerikansk corn chowder (majssoppa)

Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (300 gram)

2,5 dl kycklingfond

1 msk olivolja

100 gram chorizo, skuren i munsbitar

0,5 lök, hackad i små bitar

300 g potatis, skuren i tärningar

0,5 tsk torkad timjan

En knivsudd cayennepeppar

1 dl mjölk

1 dl grädde

Färsk timjan (till garnering)
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (300 gram)

2,5 dl kycklingfond

1 msk olivolja

100 gram chorizo, skuren i munsbitar

0,5 lök, hackad i små bitar

300 g potatis, skuren i tärningar

0,5 tsk torkad timjan

En knivsudd cayennepeppar

1 dl mjölk

1 dl grädde

Färsk timjan (till garnering)
  1. Steg 1
    Blanda 200 g majs och 1,5 dl kycklingfond till en grov puré.
  2. Steg 2
    Stek chorizon i en panna med lite olja på hög värme tills den är knaprig. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Steg 3
    I samma panna som chorizon stektes, tillsätt hackad lök, resterande 100 gram majs, salt och peppar. Stek på medelvärme i 5–6 minuter, tillsätt sedan potatisen och fortsätt steka i 3–4 minuter.
  4. Steg 4
    Lägg blandningen av stekt lök, majs och potatis i en stor kastrull. Tillsätt torkad timjan, cayennepeppar, majspurén och resterande kycklingfond. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk (10–12 minuter).
  5. Steg 5
    Tillsätt mjölk, grädde och stekt chorizo och låt sjuda tills det är varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Servera soppan varm i en skål och toppa med lite färsk timjan.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Röd linssoppa med ingefära, apelsin och ...
  • Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamol...
  • Thaikycklingsallad med majs, kål och röd...