1. >Recept
  2. >Tortilla med aubergine, majs, svarta bönor, padronpeppar och skyr

Tortilla med aubergine, majs, svarta bönor, padronpeppar och skyr

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (265 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

4 tortillabröd

1 aubergine, ca. 300-400 g

2 msk. olivolja

200 g padronpeppar/små gröna spanska pepparfrukter

100 g cheddarost

¼ knippe basilika

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (265 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

4 tortillabröd

1 aubergine, ca. 300-400 g

2 msk. olivolja

200 g padronpeppar/små gröna spanska pepparfrukter

100 g cheddarost

¼ knippe basilika

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Lägg tortillabrödet på 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  2. Steg 2
    Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på tortillabrödet.
  3. Steg 3
    Häll olja över aubergine och krydda salt och svartpeppar.
  4. Steg 4
    Fördela majs, svarta bönor och padronpeppar.
  5. Steg 5
    Strö över riven ost, salt och peppar.
  6. Steg 6
    Baka tortillabröden i förvärmd ugn i 200 °C i ca 10 minuter, tills de är gyllenbruna och knapriga.
Tips:
Går bra att tillaga med chilibönor, currybönor eller kikärtor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...