1. >Recept
  2. >Majsfrittata med tomatsallad

Majsfrittata med tomatsallad

Medium
2 personer
30 min.
35 min.
Ingredienser:
till 2 personer
300 g kokt potatis

1 lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

0,5 tsk cayennepeppar

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

4 ägg

80 g crème fraîche 34 %

25 g nyriven parmesan

1 liten tsk havssalt

Peppar



Tomatsallad:

2 nävar små tomater, ev. blandade färger

0,5 rödlök

0,5 röd chili

2 msk hackad dill

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Lite salt

Lite socker
Ingredienser för 2 personer
300 g kokt potatis

1 lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

0,5 tsk cayennepeppar

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

4 ägg

80 g crème fraîche 34 %

25 g nyriven parmesan

1 liten tsk havssalt

Peppar



Tomatsallad:

2 nävar små tomater, ev. blandade färger

0,5 rödlök

0,5 röd chili

2 msk hackad dill

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Lite salt

Lite socker
  1. Steg 1
    Skala och tärna potatisen. Sätt ugnen på 180 grader och smörj en liten fyrkantig ugnssäker form med olivolja.
  2. Steg 2
    Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en panna med olivolja i 5 minuter. Tillsätt cayennepeppar, potatis och majs och blanda väl. Lägg grönsakerna i formen.
  3. Steg 3
    Vispa samman crème fraîche, parmesan, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och vänd lite i formen. Tillaga i ca 35 minuter och ta ut frittatan ur ugnen. Låt frittatan svalna och skär den i portionsrutor.
  4. Steg 4
    Skär tomaterna i klyftor, och hacka rödlök och chili fint. Blanda med dill, olivolja, balsamvinäger, lite salt och socker. Lägg tomatsalladen i en bunke med tättslutande lock.
  5. Steg 5
    Lägg frittatan i en matlåda och ta med den ut i världen. Ät med tomatsallad.
Tips:
Frittatan kan ätas både varm och kall och passar även som lunchrätt hemma.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt