1. >Recept
  2. >Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja

Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja

Lätt
4 personer
35 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 st portabellosvampar, ca. 400 g

4 skivor rostbröd

2 burkar Bonduelle kikärtor (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 vitlöksklyftor

¼ knippe slätbladig persilja

1 obesprutad citron

1 msk. olivolja

100 g fetaost

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 st portabellosvampar, ca. 400 g

4 skivor rostbröd

2 burkar Bonduelle kikärtor (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 vitlöksklyftor

¼ knippe slätbladig persilja

1 obesprutad citron

1 msk. olivolja

100 g fetaost

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Lägg formfranskan i en bakform med bakplåtspapper. Tillsätt sedan svampen med lamellerna uppåt.
  2. Steg 2
    Fördela röda kidneybönor och kikärter på svampen.
  3. Steg 3
    Skär vitlöken fint, hacka persiljan grovt. Tillsätt olivolja och krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet över svampen och pressa ut saften.
  5. Steg 5
    Bryt fetaosten i grova tärningar och häll den över svampen.
  6. Steg 6
    Baka svampen i förvärmd ugn i 200 grader i 25 minuter, tills den är gyllenbrun och mör.
Tips:
Kan också tillagas med andra Bonduelle bönor eller linser.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Vegetarisk gryta med kidneybönor och maj...
  • Rostad svamp med stekt avokado, spetskål...