Sök efter recept

Spaghetti med linsbolognese
Ingredienser
Till 2 personer
1 lök
2 vitlöksklyfta
250 g bruna champignoner
1 morot
1 msk olivolja till stekning
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
salt och färskmalen peppar
1 burk krossade tomater
70 g tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
1 påse linser
1 msk rödvinsvinäger
200 g spaghetti till servering
Parmesan till servering
Färsk basilika till servering
Metod
Så enkelt är det:
- Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Riv champinjonerna
och moroten på den grova sidan av ett rivjärn. - Stek svampen, löken, vitlöken och moroten i olja i en gryta tills
blandningen börjar att bli gyllenbrun. - Tillsätt torkad basilika, oregano, salt och peppar och låt allt steka
med några minuter innan du häller över krossade tomater,
tomatpuré, buljong och linser i grytan. - Koka upp såsen, smaka av med rödvinsvinäger och låt allt sjuda
medan du kokar spaghettin. - Servera med nyriven parmesanost och basilikablad.