1. >Recept
  2. >Minestronesoppa

Minestronesoppa

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
150 g bacon i tärningar

Olja

2 morötter

2 purjolökar

1 dl vin

8–10 dl vatten

1 burk krossade tomater

2 hönsbuljongtärningar

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 250 g)

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

Salt och peppar

Till servering: Pesto och basilika
Ingredienser för 4 personer
150 g bacon i tärningar

Olja

2 morötter

2 purjolökar

1 dl vin

8–10 dl vatten

1 burk krossade tomater

2 hönsbuljongtärningar

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 250 g)

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

Salt och peppar

Till servering: Pesto och basilika
  1. Steg 1
    Stek bacon i en gryta. Skär morötter och purjolök i mindre bitar och stek med baconet.
  2. Steg 2
    Tillsätt vin, vatten, krossade tomater och buljongtärningar och låt sjuda under lock i 10 minuter.
  3. Steg 3
    Häll av kidneybönor och kikärtor och vänd ner i soppan.
  4. Steg 4
    Låt bönorna bli genomvarma.
  5. Steg 5
    Smaka av med salt och peppar och servera med pesto och basilika.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Tonfisksallad med gurka, röda kidneyböno...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Vegetarisk gryta med kidneybönor och maj...