Sök efter recept

Linssallad med rostad svamp och burrata
Ingredienser
Till 2 personer
500 g blandad svamp
1 msk smör till stekning
1 liten handfull timjan
1 paket salladsmix
1 påse ekologiska linser och gryn
125 g burrata
1 handfull rostade och saltade mandlar
DRESSING
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Salt och färskmalen peppar
Metod
Så enkelt är det:
- Rengör svamparna, skär dem i grova skivor och stek
dem i smör i en stekpanna. - Strö över med timjanblad, salt och färskmalen peppar
och stek svamparna tills de är vackert gyllenbruna. - Blanda sallad och ekologiska linser och gryn i en salladsskål.
- Skaka ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner i salladen.
- Toppa salladen med rostad svamp, burrataskivor och hackad mandel.
Garnera med timjan och servera.
TIPS: Testa även buffelmozzarella istället för burrata.