1. >Recept
  2. >Lax med mango- och bönsalsa

Lax med mango- och bönsalsa

Medium
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 bitar lax

Salt och färskmalen peppar

Olivolja för stekning

MANGO-BÖNSALSA

1 mogen mangofrukt

1 mogen avokado

1 riten rödlök

1 handfull färsk koriander

Saften från 1 limefrukt

1 msk. olivolja

Salt och färskmalen peppar

1 påse Bonduelle ekologiska kidneybönor
Ingredienser för 2 personer
2 bitar lax

Salt och färskmalen peppar

Olivolja för stekning

MANGO-BÖNSALSA

1 mogen mangofrukt

1 mogen avokado

1 riten rödlök

1 handfull färsk koriander

Saften från 1 limefrukt

1 msk. olivolja

Salt och färskmalen peppar

1 påse Bonduelle ekologiska kidneybönor
  1. Steg 1
    Skala och tärna mango och avokado.
  2. Steg 2
    Skala och finhacka rödlöken och grovhacka koriandern.
  3. Steg 3
    Blanda allt i en skål och tillsätt kidneybönorna.
  4. Steg 4
    Tillsätt även limejuice och olivolja till skålen, vänd allt och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Strö salt och peppar över laxen. Stek den i en varm panna i lite olja – först på skinnsidan så att skinnet blir knaprigt och därefter på den andra sidan tills fisken är helt genomstekt.
  6. Steg 6
    Servera laxen med mangobönsalsa.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt