1. >Recept
  2. >Kikärtstzatziki med gurka, örter, citron och grillad kyckling

Kikärtstzatziki med gurka, örter, citron och grillad kyckling

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 kycklingbröst

2 msk olivolja

1 msk torkad oregano



Tzatziki:

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 gurka

1 rödlök, ca 50 g

¼ knippe dill

4 kvistar mynta

1-2 vitlöksklyftor

1 citron (obesprutad)

3 dl grekisk yoghurt

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 kycklingbröst

2 msk olivolja

1 msk torkad oregano



Tzatziki:

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 gurka

1 rödlök, ca 50 g

¼ knippe dill

4 kvistar mynta

1-2 vitlöksklyftor

1 citron (obesprutad)

3 dl grekisk yoghurt

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna med en tesked och skär den i småbitar.
  2. Steg 2
    Finhacka rödlök, dill och mynta. Riv vitlöken på den fina sidan av ett rivjärn.
  3. Steg 3
    Riv citronen på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften. Rör ihop med yoghurt och övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Banka kycklingbrösten så att de blir platta. Vänd dem i olja, oregano, salt och peppar.
  5. Steg 5
    Grilla kycklingen på varm grill ca 1-2 minuter på varje sida.
  6. Steg 6
    Lägg upp kycklingen med kikärtstzatzikin. Servera gärna med bröd och grönsallad.
Tips:
Kan även tillagas med röda kidneybönor eller blackeyedbönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt