1. >Recept
  2. >Grov majspuré med kikärtor, chipotle-chili och kryddörter

Grov majspuré med kikärtor, chipotle-chili och kryddörter

Lätt
4 personer
15 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 vitlöksklyfta

1 lök, ca 50 g

2 msk oregano, färsk

2 msk olivolja

1 röd chili/chipotle/rökt inlagd chili

2 dl crème fraîche, 18 %

½ knippa koriander

Salt

Svartpeppar

Bröd
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 vitlöksklyfta

1 lök, ca 50 g

2 msk oregano, färsk

2 msk olivolja

1 röd chili/chipotle/rökt inlagd chili

2 dl crème fraîche, 18 %

½ knippa koriander

Salt

Svartpeppar

Bröd
  1. Steg 1
    Finhacka lök, vitlök och oregano.
  2. Steg 2
    Bryn lätt i en liten kastrull i olivolja, utan att det får färg, cirka 2 minuter.
  3. Steg 3
    Tillsätt majs och kikärter, blanda till en grov puré och låt det hela sjuda i 5 minuter.
  4. Steg 4
    Tillsätt grovhackad chipotle-chili, koriander och crème fraîche.
  5. Steg 5
    Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Lägg majspurén i en liten skål med rostad bröd.
Tips:
Purén kan också användas på tortillabröd som värmts i ugn med cheddarost.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...