1. >Recept
  2. >Grillade tigerräkor med majs/korianderpesto och lime

Grillade tigerräkor med majs/korianderpesto och lime

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
12 förkokta tigerräkor

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

½ knippe basilika

½ knippe koriander

1 chili

2 dl olivolja

Vinäger

Salta jordnötter

Riven parmesanost

1 lime

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
12 förkokta tigerräkor

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

½ knippe basilika

½ knippe koriander

1 chili

2 dl olivolja

Vinäger

Salta jordnötter

Riven parmesanost

1 lime

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Hacka basilika, koriander och chili grovt och blanda med olja.
  2. Steg 2
    Rör i majs, jordnötter och parmesan och krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3
    Trä räkorna på de blötlagda spetten och grilla dem hårt på grillen ca 30 sekunder på varje sida.
  4. Steg 4
    Servera räkorna i små skålar med pesto och limeskivor.
  5. Steg 5
    Servera med tillbehör, t.ex. kokt jasminris.
Tips:
Du kan använda bönor i stället för majs och grillad fisk eller fläskkött i stället för räkor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...