Bräserad nötbog med kidneybönor och rotfrukter

Bräserad nötbog med kidneybönor och rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

600 g nötbog i tärningar
Olja
Salt och peppar
2–3 dl vatten
1 dl öl
1 dl vispgrädde
2 msk sojasås
2 stjälkar timjan
4 gulbetor skurna i stora tärningar
4 rotpersilja skurna i stora tärningar
2 burkar Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 500 g)

Gremolata:
1 dl grovhackad bredbladig persilja
1 klyfta vitlök, hackad
Rivet skal av ½ ekologisk citron

Metod

Så enkelt är det:

  1. Stek köttet i olja i en gryta. Krydda med salt och häll på vattnet.
    Låt köttet koka upp och skumma av.
  2. Tillsätt öl, vispgrädde, sojasås och timjan och lägg på ett lock.
    Låt sjuda 1 timme.
  3. Tillsätt tvättade gulbetor och rotpersilja och låt sjuda
    ytterligare 30–45 minuter.
  4. Låt kidneybönorna rinna av och tillsätt dem i grytan.
    Låt bönorna sjuda med i 5 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och servera med gremolata.

 

Tillagningstid: 2 timmar