1. >Recept
  2. >Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr

Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr

Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
10-12 st.

3 ägg

170 g farinsocker

125 g mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kokosflingor

3 mogna bananer

80 g mörk choklad

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

2 dl skyr

100 g hallon

100 g blåbär

4 kvistar mynta
Ingredienser för 4 personer
10-12 st.

3 ägg

170 g farinsocker

125 g mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kokosflingor

3 mogna bananer

80 g mörk choklad

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

2 dl skyr

100 g hallon

100 g blåbär

4 kvistar mynta
  1. Steg 1
    Vispa ägg och socker poröst.
  2. Steg 2
    Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokosflingor och blanda väl med äggsmeten.
  3. Steg 3
    Skär bananer och choklad grovt och vänd ner i smeten tillsammans med majs.
  4. Steg 4
    Smörj muffinsformar med lite smör och strö dem med lite socker.
  5. Steg 5
    Fördela smeten i muffinsformarna och lägg lite extra majs och kokosflingor ovanpå.
  6. Steg 6
    Baka dem i förvärmd ugn på 185 grader i 25-30 minuter.
  7. Steg 7
    Låt muffins svalna på galler och ta ut dem ur formen.
  8. Steg 8
    Servera muffins med skyr, bär och mynta.