Om Bonduelle

 

Bonduelle är ett familjeägt företag som grundades år 1853 av Louis Lesaffre och Louis Bonduelle. De började tillverka alkohol och år 1862 köpte de en fabrik i Renescure i norra Frankrike där vår huvudfabrik fortfarande befinner sig. År 1929 sådde de 16 hektar ärtor på den mark som ligger runt fabriken och i juli samma år producerade de 90 000 burkar ärtor. Detta var början till vad som idag är en av världens största grönsaksproducenter.

År 1989 grundades Bonduelle Nordic A/S som ett självständigt dotterbolag till Bonduelle Group och idag har vi 11 engagerade medarbetare på vårt kontor i Herlev.

Familjehistoria är viktigt för oss och vi är stolta över att vår vd är Christophe Bonduelle. Totalt har sju generationer av familjen Bonduelle varit med sedan år 1853.

Bonduelle Nordic erbjuder och säljer grönsaker både till restaurangbranschen och till detaljhandeln i de nordiska länderna. Idag säljs främst konserverade och frysta grönsaker till dessa sektorer. Detta görs under varumärket Bonduelle, men även under kedjornas egna varumärken.

 

Fotot togs år 1919 i framför huset i Renescure och visar André Bonduelle med sin familj.

DETALJHANDEL
Vi har etablerat en mycket bra och stabil plattform i hela Norden med etablerade och kompetenta partners på alla de nordiska marknaderna.

I Danmark arbetar vi med ledande varumärken med hantering av försäljningen i butikerna. KAM-kontakten hanteras från huvudkontoret i Herlev.

I Sverige samarbetar vi med Movement AB i Malmö med hantering av försäljningen i de svenska butikerna. KAM-kontakten hanteras från huvudkontoret i Herlev.

I Norge har vi ingått ett samarbetsavtal med Jensen & Co i Oslo som har hela ansvaret för Bonduelles verksamhet i Norge, men som fortfarande står under kontoret i Köpenhamn.

Finland hanteras genom importföretaget Oy Conaxess Trade Finland AB, som har både KAM och försäljningsansvaret i Finland och står under kontoret i Köpenhamn.

RESTAURANGBRANSCHEN

I Danmark har vi inlett ett samarbete med Haugen Gruppen A/S, en av våra mest professionella och engagerade partners. Samarbetet omfattar både frysta och konserverade grönsaker inklusive vår Easybag® konservpåse.

I Sverige har vi haft ett långt och mycket givande samarbete med AB Tage Lindblom i Järfälla utanför Stockholm. Tillsammans med dem är vi idag marknadsledande inom ett antal konserverade grönsaker.