Majsgazpacho-sallad med majs, gurka, gul paprika, äpple, spröda krutonger, purjolök och majsvinägrett
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul zucchini
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ purjolök
2 dl krutonger
Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul zucchini
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ purjolök
2 dl krutonger
Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul zucchini
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ purjolök
2 dl krutonger
Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul zucchini
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ purjolök
2 dl krutonger
Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Blanda alla ingredienser till vinägretten. Samka av med salt och peppar.
- Steg 2Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna med en tesked och skär den i tunna skivor.
- Steg 3Rensa paprikan och skär den i tunna stavar. Hacka löken fint.
- Steg 4Skär zucchinin i skivor och körsbärstomaterna i halvor.
- Steg 5Skär äpplet i tunna skivor och finhacka purjolöken.
- Steg 6Lägg alla grönsaker på ett fat och blanda försiktigt. Toppa med krutonger och servera med majsvinägretten.
Tips:
Kan även tillagas med röda grönsaker och röda kidneybönor.
Se även: