Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto
Lätt
4 personer
15 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Blanda kikärterna med pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 2Skiva bifftomaterna.
- Steg 3Häll av vätskan från mozzarellaosten och låt rinna av.
- Steg 4Vänd ihop mozzarellan med 2 msk kikärtspesto.
- Steg 5Lägg kikärtspesto på 4 tallrikar eller ett stort fat och gör en sallad med tomaterna och mozzarellan. Toppa med riven parmesan och basilika.
Tips:
Kan även tillagas med andra sorters pesto.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad
- SE RECEPTET
Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde och brödsmulor
- SE RECEPTET
Grillat bröd med tex mex chilimajs, getost, citron och gräslök
Se även:








