1. >Recept
  2. >Fiskbullar med majs och rotfruktsremoulad

Fiskbullar med majs och rotfruktsremoulad

Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
Färskpotatis

500 g fiskfärs

150 g rotselleri

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

¼ knippe persilja

2 msk vegetabilisk olja

150 g persiljerot

150 g morötter

1 dl skyr

2 msk majonnäs

2 msk kapris

1 citron

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
Färskpotatis

500 g fiskfärs

150 g rotselleri

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

¼ knippe persilja

2 msk vegetabilisk olja

150 g persiljerot

150 g morötter

1 dl skyr

2 msk majonnäs

2 msk kapris

1 citron

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Rör ihop skyr med majonnäs och finhackad kapris.
  2. Steg 2
    Blanda grovt riven persiljerot och morötter och krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3
    Blanda fiskfärsen ordentligt med hackad persilja, riven selleri och majs, krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Koka potatisen och stek fiskbullarna i olja i en kastrull, ca. 3 minuter på varje sida.
  5. Steg 5
    Servera fiskbullarna varma med potatis, tartarsås, citronklyftor, majs och eventuellt stekt persilja.
Tips:
I stället för fiskfärs kan du använda kycklingfärs (men smaka inte på den när du kryddar).
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Majsfrikadeller

    Hemlagade köttbullar är en klassiker ...men visst vore det kul att ge dem en twist? Gör en gammal klassiker på ett helt nytt sätt med Emma Martinys recept på spröda, vegetariska majsfrikadeller.

  • Burger med grillad kyckling och cornslaw
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...