1. >Recept
  2. >Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost

Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)

400 g vattenmelon

100 g fetaost

1 rödlök, ca 50 g

30 g mandlar

50 g ruccolasallad

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)

400 g vattenmelon

100 g fetaost

1 rödlök, ca 50 g

30 g mandlar

50 g ruccolasallad

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Skär av skalet på vattenmelonen och skär den i 1 cm skivor i ca 12 st.
  2. Steg 2
    Smula fetaosten i små bitar.
  3. Steg 3
    Skala och halvera rödlöken och skär den mycket fint.
  4. Steg 4
    Rosta mandlarna gyllenbruna i en kastrull, låt svalna och hacka grovt.
  5. Steg 5
    Blanda en sallad med bönor, fetaost, lök och ruccolasallad och vänd den försiktigt med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Servera salladen med vattenmelon och bönblandningen och strö över hackad mandel.
Tips:
Kan gärna serveras med andra meloner och parmesan och getost.