1. >Recept
  2. >Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd

Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar tonfisk i vatten, avrunna

1/2 gurka

1 grönt äpple

2 msk grov senap

1 obesprutad citron

2 msk olivolja

Salt

Svartpeppar

4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd

Dill
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar tonfisk i vatten, avrunna

1/2 gurka

1 grönt äpple

2 msk grov senap

1 obesprutad citron

2 msk olivolja

Salt

Svartpeppar

4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd

Dill
  1. Steg 1
    Skala gurkan, skär den på längden, skrapa ur fröna och skär i skivor.
  2. Steg 2
    Skär äpplet i tunna klyftor.
  3. Steg 3
    Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet och pressa ut saften.
  4. Steg 4
    Blanda senap med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Blanda allt försiktigt till en sallad, krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Servera salladen på knäckebröd och strö över persilja.
Tips:
Kan gärna serveras med rökt makrill eller annan fisk.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Vegetarisk gryta med kidneybönor och maj...
  • Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...