Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och kikärter, örter och yoghurt med grillad kyckling
Medium
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
500 g hokkaidopumpa
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
500 g hokkaidopumpa
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Rensa pumpan från kärnor och skär ut breda klyftor med skalet kvar.
- Steg 2Lägg pumpan i en långpanna med bakplåtspapper, blanda med grovhackad timjan och persilja, olja, salt och peppar.
- Steg 3Ugnsbaka pumpan i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 25 minuter.
- Steg 4Blanda pumpan med kidneybönorna och kikärterna. Ugnsbaka i ytterligare cirka 10 minuter, tills de är gyllengula och knapriga.
- Steg 5Häll lite olja, salt och peppar på kycklingen, och grilla på varm grill i cirka 2 minuter på varje sida.
- Steg 6Lägg ihop kycklingen med pumpan och servera med yoghurt.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Bräserad nötbog med kidneybönor och rotfrukter
- SE RECEPTET
Minipaj med kikärtor och bacon
- SE RECEPTET
Mexikanska tostadas
Se även:








