Stekt gnocchi med grönkål, majs och oliver
Lätt
2 personer
20 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 vitlöksklyfta
150 g grönkål (vikt utan stjälk)
2 msk olivolja
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
50 g goda svarta oliver (utan kärnor)
50 g smör
350 g gnocchi
Rivet skal av 1/2 citron
1 knippe bredbladig persilja
Salt och peppar
Servering:
Parmesan
Citronklyftor
150 g grönkål (vikt utan stjälk)
2 msk olivolja
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
50 g goda svarta oliver (utan kärnor)
50 g smör
350 g gnocchi
Rivet skal av 1/2 citron
1 knippe bredbladig persilja
Salt och peppar
Servering:
Parmesan
Citronklyftor
Ingredienser för 2 personer
1 vitlöksklyfta
150 g grönkål (vikt utan stjälk)
2 msk olivolja
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
50 g goda svarta oliver (utan kärnor)
50 g smör
350 g gnocchi
Rivet skal av 1/2 citron
1 knippe bredbladig persilja
Salt och peppar
Servering:
Parmesan
Citronklyftor
150 g grönkål (vikt utan stjälk)
2 msk olivolja
1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)
50 g goda svarta oliver (utan kärnor)
50 g smör
350 g gnocchi
Rivet skal av 1/2 citron
1 knippe bredbladig persilja
Salt och peppar
Servering:
Parmesan
Citronklyftor
- Steg 1Finhacka vitlöken. Riv grönkålen från stjälken, och hacka den grovt. Fräs grönkål och vitlök i en stekpanna med olivolja i några minuter, tills kålen har mjuknat. Tillsätt avrunnen majs och grovt hackade oliver, fräs i 1 minut och stäng sedan av värmen.
- Steg 2Hetta upp en stekpanna, tillsätt smör och låt det puttra. Häll gnocchin i pannan och stek på medelvärme tills bitarna är gyllene på alla sidor, 4–5 minuter.
- Steg 3Häll över gnocchin i pannan med grönsakerna och låt allt värmas i 1 minut. Tillsätt sedan rivet citronskal och massor av nyhackad persilja.
- Steg 4Smaka av med salt och peppar och servera genast i djupa tallrikar med riven parmesan över och citronklyftor vid sidan av.
Se även: