Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, tacos och cheddarost
Lätt
4 personer
45 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle Chilibönor (2 x 430 g)
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
200 g persiljerot
200 g morötter
200 g rödbetor
200 g tacochips
100 g cheddarost
½ knippe koriander eller persilja
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
200 g persiljerot
200 g morötter
200 g rödbetor
200 g tacochips
100 g cheddarost
½ knippe koriander eller persilja
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Chilibönor (2 x 430 g)
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
200 g persiljerot
200 g morötter
200 g rödbetor
200 g tacochips
100 g cheddarost
½ knippe koriander eller persilja
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
200 g persiljerot
200 g morötter
200 g rödbetor
200 g tacochips
100 g cheddarost
½ knippe koriander eller persilja
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Rengör rotfrukterna.
- Steg 2Skär dem på längden i ¼ stavar.
- Steg 3Blanda dem med chilibönor och majs i en bakform med bakplåtspapper.
- Steg 4Baka i ugn i 200 °C i ca 30 minuter tills rotfrukterna är mjuka men ändå krispiga.
- Steg 5Fördela tacochips och ost ovanpå toppen och gratinera i ugn.
- Steg 6Strö över hackad koriander och chili.
Tips:
Servera som tillbehör till både fisk och kött, kan även ätas som en vegetarisk rätt.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Majsparfait med mango och cornflakes
- SE RECEPTET
Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré
- SE RECEPTET
Majspannkakor
Se även:








