1. >Recept
  2. >Shakshuka med kikärtor

Shakshuka med kikärtor

Lätt
2 personer
20 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 msk. olivolja

1 tsk. rökt paprikapulver

2 tsk. malen spiskummin

Salt och färskmalen peppar

2 burkar krossade tomater

1 påse Bonduelle ekologiska kikärtor

4 ägg, stl. M/L

25 g fetaost

1 msk. tahin

1 handfull bredbladig persilja
Ingredienser för 2 personer
2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 msk. olivolja

1 tsk. rökt paprikapulver

2 tsk. malen spiskummin

Salt och färskmalen peppar

2 burkar krossade tomater

1 påse Bonduelle ekologiska kikärtor

4 ägg, stl. M/L

25 g fetaost

1 msk. tahin

1 handfull bredbladig persilja
  1. Steg 1
    Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Steg 2
    Halvera paprikan, avlägsna kärnorna och skär i små tärningar.
  3. Steg 3
    Bryn lök, vitlök och paprika i olivolja i en stekpanna med tillhörande lock.
  4. Steg 4
    Tillsätt paprika, spiskummin, salt och peppar och rör runt tills grönsakerna får färg.
  5. Steg 5
    Häll över de krossade tomaterna och kikärtorna i stekpannan och låt såsen sjuda i 5 minuter.
  6. Steg 6
    För tomatsåsen åt sidan med en sked och häll i äggen i tomrummen.
  7. Steg 7
    Lägg på locket och låt din shakshuka sjuda tills äggvitorna har blivit fasta och äggulorna fortfarande är rinniga.
  8. Steg 8
    Smula fetaost över stekpannan, tillsätt några droppar tahin, strö över hackad persilja och servera.