Pumpasoppa med chilibönor
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 hokkaidopumpa
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
Ingredienser för 4 personer
1 hokkaidopumpa
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk. spiskummin
1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar
Dekoration: Pumpakärnor och dill
- Steg 1Dela pumpan och gröp ur kärnorna.
- Steg 2Skär fruktköttet med skal i tärningar.
- Steg 3Hacka löken och stek pumpan i olja i en gryta.
- Steg 4Tillsätt vatten, buljongtärning och spiskummin och låt grönsakerna sjuda under lock ca 15 minuter tills de är möra.
- Steg 5Tillsätt chilibönor, lite rivet apelsinskal och saft i grytan och mixa med stavmixer.
- Steg 6Späd eventuellt med vatten om det behövs.
- Steg 7Smaka av med salt och peppar och servera med pumpakärnor och dill.
Se även: