Majssoppa med svamp, rostat bröd och skyr
Lätt
2 personer
50 min.
 Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
400 g potatis
1 lök, ca. 50 g
2 vitlöksklyftor
2 msk. olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar
- Steg 1Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
 - Steg 2Skär lök och vitlök fint och fräs i en stor gryta tillsammans med potatisen.
 - Steg 3Tillsätt buljongtärning och vatten och låt sjuda i 30 minuter tills potatisen är mjuk.
 - Steg 4Tillsätt majs och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
 - Steg 5Rengör svampen, skär den i skivor, stek den i olja tillsammans med timjan och krydda med salt och peppar.
 - Steg 6Servera den varma soppan i små varma soppskålar med en bit rostat bröd med svamp och extra majs, vattenkrasse och skyr.
 
Tips:
Soppan kan också tillagas med vita bönor, kikärtor och linser.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, tacos och cheddarost
 - SE RECEPTET
Majsparfait med mango och cornflakes
 - SE RECEPTET
Tuna melt med majs och ruccola
 
Se även:








