Grillade tigerräkor med majs/korianderpesto och lime
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
12 förkokta tigerräkor
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
½ knippe basilika
½ knippe koriander
1 chili
2 dl olivolja
Vinäger
Salta jordnötter
Riven parmesanost
1 lime
Salt och peppar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
½ knippe basilika
½ knippe koriander
1 chili
2 dl olivolja
Vinäger
Salta jordnötter
Riven parmesanost
1 lime
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
12 förkokta tigerräkor
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
½ knippe basilika
½ knippe koriander
1 chili
2 dl olivolja
Vinäger
Salta jordnötter
Riven parmesanost
1 lime
Salt och peppar
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
½ knippe basilika
½ knippe koriander
1 chili
2 dl olivolja
Vinäger
Salta jordnötter
Riven parmesanost
1 lime
Salt och peppar
- Steg 1Hacka basilika, koriander och chili grovt och blanda med olja.
- Steg 2Rör i majs, jordnötter och parmesan och krydda med salt och peppar.
- Steg 3Trä räkorna på de blötlagda spetten och grilla dem hårt på grillen ca 30 sekunder på varje sida.
- Steg 4Servera räkorna i små skålar med pesto och limeskivor.
- Steg 5Servera med tillbehör, t.ex. kokt jasminris.
Tips:
Du kan använda bönor i stället för majs och grillad fisk eller fläskkött i stället för räkor.
Se även: