1. >Recept
  2. >Bräserad nötbog med kidneybönor och rotfrukter

Bräserad nötbog med kidneybönor och rotfrukter

Medium
4 personer
120 min.
Ingredienser:
till 4 personer
600 g nötbog i tärningar

Olja

Salt och peppar

2–3 dl vatten

1 dl öl

1 dl vispgrädde

2 msk sojasås

2 stjälkar timjan

4 gulbetor skurna i stora tärningar

4 rotpersilja skurna i stora tärningar

2 burkar Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 500 g)

Gremolata:

1 dl grovhackad bredbladig persilja

1 klyfta vitlök, hackad

Rivet skal av ½ ekologisk citron
Ingredienser för 4 personer
600 g nötbog i tärningar

Olja

Salt och peppar

2–3 dl vatten

1 dl öl

1 dl vispgrädde

2 msk sojasås

2 stjälkar timjan

4 gulbetor skurna i stora tärningar

4 rotpersilja skurna i stora tärningar

2 burkar Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 500 g)

Gremolata:

1 dl grovhackad bredbladig persilja

1 klyfta vitlök, hackad

Rivet skal av ½ ekologisk citron
  1. Steg 1
    Stek köttet i olja i en gryta. Krydda med salt och häll på vattnet. Låt köttet koka upp och skumma av.
  2. Steg 2
    Tillsätt öl, vispgrädde, sojasås och timjan och lägg på ett lock. Låt sjuda 1 timme.
  3. Steg 3
    Tillsätt tvättade gulbetor och rotpersilja och låt sjuda ytterligare 30–45 minuter.
  4. Steg 4
    Låt kidneybönorna rinna av och tillsätt dem i grytan. Låt bönorna sjuda med i 5 minuter.
  5. Steg 5
    Smaka av med salt och peppar och servera med gremolata.