Pinterest

Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och kikärter, örter och yoghurt med grillad kyckling

Medium
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
500 g hokkaidopumpa

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

¼ knippa timjan

¼ knippa persilja

2 msk olivolja

500 g kycklingbröst

2,5 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
500 g hokkaidopumpa

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

¼ knippa timjan

¼ knippa persilja

2 msk olivolja

500 g kycklingbröst

2,5 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa pumpan från kärnor och skär ut breda klyftor med skalet kvar.
  2. Steg 2
    Lägg pumpan i en långpanna med bakplåtspapper, blanda med grovhackad timjan och persilja, olja, salt och peppar.
  3. Steg 3
    Ugnsbaka pumpan i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 25 minuter.
  4. Steg 4
    Blanda pumpan med kidneybönorna och kikärterna. Ugnsbaka i ytterligare cirka 10 minuter, tills de är gyllengula och knapriga.
  5. Steg 5
    Häll lite olja, salt och peppar på kycklingen, och grilla på varm grill i cirka 2 minuter på varje sida.
  6. Steg 6
    Lägg ihop kycklingen med pumpan och servera med yoghurt.

Tips:

Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.