1. >Recept
  2. >Grillad purjolök med svarta bönor, tomater och mozzarella

Grillad purjolök med svarta bönor, tomater och mozzarella

4 personer
Ingredienser:
till 4 personer
6-8 små purjolökar

En burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 265 g)

1 ekologisk citron

2-3 msk. olivolja

2 msk. vitvinsvinäger

½ knippe basilika

12 körsbärstomater

16 minimozzarella

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
6-8 små purjolökar

En burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 265 g)

1 ekologisk citron

2-3 msk. olivolja

2 msk. vitvinsvinäger

½ knippe basilika

12 körsbärstomater

16 minimozzarella

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Skölj purjolöken och koka den lätt mjuka, men ändå spröda i en kastrull med vatten och låt rinna av ordentligt.
  2. Steg 2
    Vänd purjolöken i 1 msk olivolja, salt och peppar och grilla den 2 minuter på varje sida – eventuellt i grillpanna.
  3. Steg 3
    Rör ned finrivet citronskal och pressad citron tillsammans med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Blanda i basilikablad, halverade tomater, bönor och mozzarella i dressingen.
  5. Steg 5
    Bred ut blandningen över de grillade purjolökarna på ett fat och servera med bröd.