Svampsallad med linser, örter och getost
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g svampmix
400 g rotpersilja
2 vitlöksklyfta
1 rödlök, cirka 50 g
¼ kruka färsk oregano
2 msk. olivolja
2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
400 g rotpersilja
2 vitlöksklyfta
1 rödlök, cirka 50 g
¼ kruka färsk oregano
2 msk. olivolja
2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g svampmix
400 g rotpersilja
2 vitlöksklyfta
1 rödlök, cirka 50 g
¼ kruka färsk oregano
2 msk. olivolja
2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
400 g rotpersilja
2 vitlöksklyfta
1 rödlök, cirka 50 g
¼ kruka färsk oregano
2 msk. olivolja
2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)
100 g getost
¼ knippa mynta
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
- Steg 2Skala rotpersiljan och skär den på längden i tunna stavar.
- Steg 3Finhacka rödlök, vitlök och oregano.
- Steg 4Bryn rotpersiljan, löken och vitlöken i olja i en varm panna tills de blivit ljusbruna, blanda i oreganon och smaka av med salt och peppar.
- Steg 5Häll över på ett litet fat, och strö över linser och ost. Garnera med grovhackad mynta.
- Steg 6Servera med bröd och extra olivolja.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Linserna kan ersättas med kikärter.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam
- SE RECEPTET
Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja
- SE RECEPTET
Stuvad majs och höstsvamp på toast
Se även:








