1. >Recept
  2. >Svampsallad med linser, örter och getost

Svampsallad med linser, örter och getost

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g svampmix

400 g rotpersilja

2 vitlöksklyfta

1 rödlök, cirka 50 g

¼ kruka färsk oregano

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)

100 g getost

¼ knippa mynta

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g svampmix

400 g rotpersilja

2 vitlöksklyfta

1 rödlök, cirka 50 g

¼ kruka färsk oregano

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)

100 g getost

¼ knippa mynta

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
  2. Steg 2
    Skala rotpersiljan och skär den på längden i tunna stavar.
  3. Steg 3
    Finhacka rödlök, vitlök och oregano.
  4. Steg 4
    Bryn rotpersiljan, löken och vitlöken i olja i en varm panna tills de blivit ljusbruna, blanda i oreganon och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Häll över på ett litet fat, och strö över linser och ost. Garnera med grovhackad mynta.
  6. Steg 6
    Servera med bröd och extra olivolja.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Linserna kan ersättas med kikärter.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +