Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad
Lätt
1 person
20 min.
Ingredienser:
för 1 person
20 g hasselnötter
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
20 g hasselnötter
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
1 msk. sesamfrön
1 tsk. torkad oregano
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
1 msk. olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Grovhacka nötterna.
- Steg 2Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna på låg värme tills de blivit gyllenbruna.
- Steg 3Blanda samman nötter och sesamfrön med oregano, kikärter och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 4Skär salladen i grova bitar och vänd försiktigt bitarna i yoghurten.
- Steg 5Lägg upp salladen i en skål och strö över kikärts- och hasselnötszaatar.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde och brödsmulor
- SE RECEPTET
Pasta med tomat och kikärtor
- SE RECEPTET
Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja
Se även:








