1. >Nyheter
  2. >Rostad grönkålssallad med majs och röda kidneybönor, rostade hasselnötter och yoghurtdressing

Rostad grönkålssallad med majs och röda kidneybönor, rostade hasselnötter och yoghurtdressing

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
300 g grönkål

1 lök, ca 50 g

2 vitlöksklyftor

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor (avrunnen vikt 250g)

2 msk. olivolja

50 g rostade hasselnötter

2 dl yoghurt

2 msk. Worcestershiresås

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
300 g grönkål

1 lök, ca 50 g

2 vitlöksklyftor

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor (avrunnen vikt 250g)

2 msk. olivolja

50 g rostade hasselnötter

2 dl yoghurt

2 msk. Worcestershiresås

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Riv sönder grönkålen i grova bitar.
  2. Steg 2
    Skär rödlök och vitlök fint.
  3. Steg 3
    Stek kål, lök och vitlök i olja i en het stekpanna tills det är lätt brynt, tillsammans med bönor och majs.
  4. Steg 4
    Rör yoghurt med worcestershiresås och krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Lägg upp kålen i en stor skål eller på en tallrik, strö över hasselnötter och servera med yoghurtsås.
Tips:
Serveras som tillbehör till både fisk och kött, kan även ätas som vegetarisk rätt och kan tillagas med linser eller bönmix.