Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré
Lätt
4 personer
20 min.
 Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
- Steg 1Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
 - Steg 2Skala sötpotatis och lök och skär i tunna skivor, dela blomkålen i buketter.
 - Steg 3Stek i olja i en kastrull.
 - Steg 4Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda i 10 minuter.
 - Steg 5Häll bönorna i grytan och låt dem bli varma. Krydda med tamari och limejuice.
 - Steg 6Blanda majs och grädde och servera som en toppning på grytan tillsammans med lite mandel och örter. Smaklig måltid!
 
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
- SE RECEPTET
Tuna melt med majs och ruccola
 - SE RECEPTET
Stuvad majs och höstsvamp på toast
 - SE RECEPTET
Stekt gnocchi med grönkål, majs och oliver
 
Se även:








