1. >Recept
  2. >Tex-mex fyllda sötpotatisar med svarta bönor

Tex-mex fyllda sötpotatisar med svarta bönor

Medium
2 personer
80 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 stora sötpotatisar

50 g cheddar

2 msk crème fraîche

1 glas salsa

1 påse Bonduelle svarta bönor (150 g)

1 avokado

1 liten rödlök

1 handfull koriander
Ingredienser för 2 personer
2 stora sötpotatisar

50 g cheddar

2 msk crème fraîche

1 glas salsa

1 påse Bonduelle svarta bönor (150 g)

1 avokado

1 liten rödlök

1 handfull koriander
  1. Steg 1
    Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisarna och stick hål på dem med en gaffel. Lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och tillaga dem i ugnen i en timme tills de är helt möra.
  2. Steg 2
    Skär ett snitt i de bakade potatisarna och öppna upp dem så att du kan fyllda dem med riven cheddarost. Ställ in potatisarna i ugnen i ytterligare 10 minuter tills osten är gyllenbrun.
  3. Steg 3
    Fördela en skedfull crème fraîche och salsa i varje potatis.
  4. Steg 4
    Toppa med svarta bönor, avokadoskivor tunna skivor av rödlök.
  5. Steg 5
    Strö over med koriander och servera.