Svarta bönor bakade med tacochips, nötkött, tomat och cheddarost
Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 130 g)
400 g nötfärs
2 lökar, ca. 100 g
1 msk. olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk. sweet chilisås
1/2 knippe oregano, grovhackad
200 g små tomater
100 g taco chips
150 cheddarost
2 dl crème fraiche, 18%
Salt och svartpeppar
Koriander
400 g nötfärs
2 lökar, ca. 100 g
1 msk. olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk. sweet chilisås
1/2 knippe oregano, grovhackad
200 g små tomater
100 g taco chips
150 cheddarost
2 dl crème fraiche, 18%
Salt och svartpeppar
Koriander
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 130 g)
400 g nötfärs
2 lökar, ca. 100 g
1 msk. olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk. sweet chilisås
1/2 knippe oregano, grovhackad
200 g små tomater
100 g taco chips
150 cheddarost
2 dl crème fraiche, 18%
Salt och svartpeppar
Koriander
400 g nötfärs
2 lökar, ca. 100 g
1 msk. olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk. sweet chilisås
1/2 knippe oregano, grovhackad
200 g små tomater
100 g taco chips
150 cheddarost
2 dl crème fraiche, 18%
Salt och svartpeppar
Koriander
- Steg 1Finhacka löken.
- Steg 2Bryn köttet och löken i en stekpanna med olja i ca 6-7 minuter.
- Steg 3Tillsätt hackade tomater, chilisås och hälften av oreganon och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt sedan svarta bönor och små färska tomater skurna i halvor och krydda med salt och peppar.
- Steg 4Häll allt i en ugnsfast form och sprid ut hälften av tacochipsen ovanpå. Strö över ost och grädda i en förvärmd ugn på 210 grader tills det är gyllenbrunt och krispigt.
- Steg 5Lägg upp i en form och strö över hackad koriander.
- Steg 6Servera med extra ost, chips och crème fraiche.
Tips:
Kan tillagas med de flesta produkter från Bonduelle.
Se även: