1. >Recept
  2. >Friterad kyckling med avokado-quinoacreme

Friterad kyckling med avokado-quinoacreme

Lätt
1 person
30 min.
Ingredienser:
för 1 person
400 g kycklingfilé

2 msk. mjöl

½ msk. paprikapulver

1–2 ägg

2 dl pankoströbröd

4 dl vegetabilisk olja

2 mogna avokador

1 ekologisk lime, skal och saft

2 burkar Bonduelle mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)

1/4 knippe koriander

1 msk. syltade röda jalapeños

2 lime

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
400 g kycklingfilé

2 msk. mjöl

½ msk. paprikapulver

1–2 ägg

2 dl pankoströbröd

4 dl vegetabilisk olja

2 mogna avokador

1 ekologisk lime, skal och saft

2 burkar Bonduelle mini packs quinoa (avrunnen vikt 60 g x 2)

1/4 knippe koriander

1 msk. syltade röda jalapeños

2 lime

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar och vänd dem i mjöl blandat med paprikapulver.
  2. Steg 2
    Vispa äggen. Vänd kycklingen i äggvispet och därefter i pankoströbröd.
  3. Steg 3
    Mosa avokadorna med en gaffel, tillsätt finrivet limeskal, -saft och quinoa och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Värm oljan i en liten gryta tills oljan sjuder och stek kycklingen tills den är gyllene och spröd, ca 3 minuter. Lägg kycklingen på hushållspapper.
  5. Steg 5
    Servera kycklingbitarna med avokado-quinoacreme, limeskivor, koriander och jalapeños.