1. >Recept
  2. >Svarta bönor bakade med tacochips, nötkött, tomat och cheddarost

Svarta bönor bakade med tacochips, nötkött, tomat och cheddarost

Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 130 g)

400 g nötfärs

2 lökar, ca. 100 g

1 msk. olja

1 burk krossade tomater

2-3 msk. sweet chilisås

1/2 knippe oregano, grovhackad

200 g små tomater

100 g taco chips

150 cheddarost

2 dl crème fraiche, 18%

Salt och svartpeppar

Koriander
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle svarta bönor (avrunnen vikt 130 g)

400 g nötfärs

2 lökar, ca. 100 g

1 msk. olja

1 burk krossade tomater

2-3 msk. sweet chilisås

1/2 knippe oregano, grovhackad

200 g små tomater

100 g taco chips

150 cheddarost

2 dl crème fraiche, 18%

Salt och svartpeppar

Koriander
  1. Steg 1
    Finhacka löken.
  2. Steg 2
    Bryn köttet och löken i en stekpanna med olja 
i ca 6-7 minuter.
  3. Steg 3
    Tillsätt hackade tomater, chilisås och hälften av oreganon och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt sedan svarta bönor och små färska tomater skurna i halvor och krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Häll allt i en ugnsfast form och sprid ut hälften av tacochipsen ovanpå. Strö över ost och grädda i en förvärmd ugn på 210 grader tills det är gyllenbrunt och krispigt.
  5. Steg 5
    Lägg upp i en form och strö över hackad koriander.
  6. Steg 6
    Servera med extra ost, chips och crème fraiche.
Tips:
Kan tillagas med de flesta produkter från Bonduelle.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Chili con atún med chilibönor, basilika ...
  • Grillat bröd med tex mex chilimajs, geto...
  • Sommarrisotto med majs, tomat och timjan