1. >Recept
  2. >Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, tacos och cheddarost

Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, tacos och cheddarost

Lätt
4 personer
45 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle Chilibönor (2 x 430 g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

200 g persiljerot

200 g morötter

200 g rödbetor

200 g tacochips

100 g cheddarost

½ knippe koriander eller persilja

1 röd chili

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Chilibönor (2 x 430 g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

200 g persiljerot

200 g morötter

200 g rödbetor

200 g tacochips

100 g cheddarost

½ knippe koriander eller persilja

1 röd chili

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rengör rotfrukterna.
  2. Steg 2
    Skär dem på längden i ¼ stavar.
  3. Steg 3
    Blanda dem med chilibönor och majs i en bakform med bakplåtspapper.
  4. Steg 4
    Baka i ugn i 200 °C i ca 30 minuter tills rotfrukterna är mjuka men ändå krispiga.
  5. Steg 5
    Fördela tacochips och ost ovanpå toppen och gratinera i ugn.
  6. Steg 6
    Strö över hackad koriander och chili.
Tips:
Servera som tillbehör till både fisk och kött, kan även ätas som en vegetarisk rätt.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Majsparfait med mango och cornflakes
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...