1. >Recept
  2. >Ugnsbakad purjolök med bönmix, fetaost, basilika och rostat rågbröd

Ugnsbakad purjolök med bönmix, fetaost, basilika och rostat rågbröd

Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
600 g purjolök

2 msk olivolja

2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 125 g avrunnen vikt)

1 rödlök, cirka 50 g

50 g fetaost

4 skivor rågbröd

½ kruka basilika

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
600 g purjolök

2 msk olivolja

2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 125 g avrunnen vikt)

1 rödlök, cirka 50 g

50 g fetaost

4 skivor rågbröd

½ kruka basilika

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa purjolöken väl, och skär den i 6 cm långa bitar.
  2. Steg 2
    Blanda purjolöken i en eldfast karott tillsammans med bönmix, finhackad rödlök och olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Steg 3
    Ugnsbaka i förvärmd ugn i 185 grader i cirka 20 minuter.
  4. Steg 4
    Bryt fetaosten och rågbrödet i mindre bitar och strö det över purjolöken. Grädda i ytterligare 10 minuter tills löken är gyllengul och knaprig.
  5. Steg 5
    Lägg purjolöken och bönmixen i karotten och garnera med basilikablad.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Bönmixen kan ersättas med chilibönor, currybönor, linser eller kikärter.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
  • Grillad purjolök med svarta bönor, tomat...