1. >Recept
  2. >Svampsallad med linser, örter och getost

Svampsallad med linser, örter och getost

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g svampmix

400 g rotpersilja

2 vitlöksklyfta

1 rödlök, cirka 50 g

¼ kruka färsk oregano

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)

100 g getost

¼ knippa mynta

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g svampmix

400 g rotpersilja

2 vitlöksklyfta

1 rödlök, cirka 50 g

¼ kruka färsk oregano

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle linser (2 x 160 g avrunnen vikt)

100 g getost

¼ knippa mynta

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
  2. Steg 2
    Skala rotpersiljan och skär den på längden i tunna stavar.
  3. Steg 3
    Finhacka rödlök, vitlök och oregano.
  4. Steg 4
    Bryn rotpersiljan, löken och vitlöken i olja i en varm panna tills de blivit ljusbruna, blanda i oreganon och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Häll över på ett litet fat, och strö över linser och ost. Garnera med grovhackad mynta.
  6. Steg 6
    Servera med bröd och extra olivolja.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Linserna kan ersättas med kikärter.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt