1. >Recept
  2. >Sallad med linser rörda med grov senap, rostad vårlök och råa rödbetor

Sallad med linser rörda med grov senap, rostad vårlök och råa rödbetor

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1-2 burkar Bonduelle linser (160 g avrunnen vikt)

12 vårlökar

1 msk olivolja

200 g rödbetor, gula eller röda

1 msk citronsaft

2 msk grov senap

¼ purjolök

Salt

Svartpeppar

Eventuellt rökt paprika
Ingredienser för 4 personer
1-2 burkar Bonduelle linser (160 g avrunnen vikt)

12 vårlökar

1 msk olivolja

200 g rödbetor, gula eller röda

1 msk citronsaft

2 msk grov senap

¼ purjolök

Salt

Svartpeppar

Eventuellt rökt paprika
  1. Steg 1
    Rensa vårlökarna och vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar.
  2. Steg 2
    Grilla vårlökarna hårt på gill eller i en grillpanna.
  3. Steg 3
    Skala de råa rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Marinera dem i citronsaft, salt och peppar.
  4. Steg 4
    Vänd ihop linserna med senap och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Hacka purjolöken fint och vänd ner i linserna.
  6. Steg 6
    Lägg rödbetsskivorna på ett fat och fördela linserna ovanpå. Toppa med den grillade vårlöken och dekorera med extra purjolök.
Tips:
Kan även tillredas med rå, skivad zucchini och äpple.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt