1. >Recept
  2. >Fläskkotlett och fyllda paprikor med brynta kikärter, röda kidneybönor, vitlök och brödtärningar

Fläskkotlett och fyllda paprikor med brynta kikärter, röda kidneybönor, vitlök och brödtärningar

Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
500 g fläskkotlett

2 kvistar rosmarin

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

50 g lök

2 vitlöksklyfta

1–2 msk olivolja

¼ kruka färsk oregano

2 röda paprikor

40 g parmesanost

2 skivor bröd, i stora tärningar

Salt

Svartpeppar

Citron
Ingredienser för 4 personer
500 g fläskkotlett

2 kvistar rosmarin

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

50 g lök

2 vitlöksklyfta

1–2 msk olivolja

¼ kruka färsk oregano

2 röda paprikor

40 g parmesanost

2 skivor bröd, i stora tärningar

Salt

Svartpeppar

Citron
  1. Steg 1
    Finhacka löken och vitlöken. Grovhacka oreganon.
  2. Steg 2
    Bryn lök, vitlök och oregano i olja tills allt blivit ljusbrunt.
  3. Steg 3
    Tillsätt kikärter, kidneybönor och bryn i pannan, smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Klyv paprikorna på längden, ta ut kärnorna och lägg paprikahalvorna på en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Steg 5
    Fyll paprikahalvorna med kikärter och kidneybönor, garnera med riven ost och brödtärningar. Ugnsbaka i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 30 minuter, tills paprikahalvorna är gyllenbruna och mjuka.
  6. Steg 6
    Grovhacka rosmarin och blanda i köttet, krydda med salt och peppar och stek i varm panna i olja i cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Steg 7
    Servera med citron.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.