1. >Recept
  2. >Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamole och chorizo

Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamole och chorizo

Medium
1 person
60 min.
Ingredienser:
för 1 person
1 stor eller 2 små sötpotatisar

1 msk olivolja

100 g körsbärstomater

1 burk Bonduelle Majs (130 g avrunnen vikt)

0,5 knippe koriander

Salt och peppar

0,5 lime

Lite olivolja

1 avokado

1 vitlöksklyfta

2 msk crème fraîche

1 knivsudd cayennepeppar

50 g chorizo med jalapeños
Ingredienser för 1 person
1 stor eller 2 små sötpotatisar

1 msk olivolja

100 g körsbärstomater

1 burk Bonduelle Majs (130 g avrunnen vikt)

0,5 knippe koriander

Salt och peppar

0,5 lime

Lite olivolja

1 avokado

1 vitlöksklyfta

2 msk crème fraîche

1 knivsudd cayennepeppar

50 g chorizo med jalapeños
  1. Steg 1
    Tvätta sötpotatisarna noga och stick dem lite med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Baka i 200 grader i 40–60 minuter tills de är mjuka.
  2. Steg 2
    Skär körsbärstomaterna i fjärdedelar och lägg i en skål tillsammans med avrunnen majs. Hacka koriandern – både stjälk och blad – och blanda med majs och tomater och smaka av med salt och peppar samt några droppar lime och olivolja.
  3. Steg 3
    Halvera avokadon, ta bort stenen och skrapa ur köttet med en matsked. Lägg avokadoköttet i en skål. Tillsätt crème fraiche, koriander, riven eller hackad vitlök, lite cayennepeppar, salt och saften av en halv lime. Mosa till puré med en gaffel och smaka av med salt, lime och cayennepeppar.
  4. Steg 4
    Skär chorizon i mindre bitar och knaperstek dem i en fettfri panna. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper.
  5. Steg 5
    Gör ett kryss i bakpotatisarna och tryck lite så att de öppnar sig.
  6. Steg 6
    Servera potatisarna med en sked guacamole, majssalsa och knaprig chorizo ovanpå.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt