1. >Recept
  2. >Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré

Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)

4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)

2 rödlökar

½ blomkål

Olivolja

Ca. 3 ml vatten

½ grönsaksbuljongtärning

1-2 msk tamari eller soja

1 lime



Majspuré:

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

4-5 msk vispgrädde

Salta mandlar

Thaibasilika
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)

4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)

2 rödlökar

½ blomkål

Olivolja

Ca. 3 ml vatten

½ grönsaksbuljongtärning

1-2 msk tamari eller soja

1 lime



Majspuré:

2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

4-5 msk vispgrädde

Salta mandlar

Thaibasilika
  1. Steg 1
    Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
  2. Steg 2
    Skala sötpotatis och lök och skär i tunna skivor, dela blomkålen i buketter.
  3. Steg 3
    Stek i olja i en kastrull.
  4. Steg 4
    Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Steg 5
    Häll bönorna i grytan och låt dem bli varma. Krydda med tamari och limejuice.
  6. Steg 6
    Blanda majs och grädde och servera som en toppning på grytan tillsammans med lite mandel och örter. Smaklig måltid!
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt