Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré

Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré

Ingredienser

2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)
4 mellanstora sötpotatisar
(ca. 600 g),
2 rödlökar,
½ blomkål,
Olivolja,
Ca. 3 ml vatten,
½ grönsaksbuljongtärning,
1-2 msk tamari eller soja,
1 lime,

Majspuré: 2 burkar Bonduelle Gourmetmajs (280 g avrunnen vikt), 4-5 msk vispgrädde, salta mandlar, thaibasilika.

Metod

Gör så här:

  1. Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
  2. Skala sötpotatis och lök och skär i tunna skivor, dela blomkålen i buketter.
  3. Stek i olja i en kastrull.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Häll bönorna i grytan och låt dem bli varma. Krydda med tamari och limejuice.
  6. Blanda majs och grädde och servera som en toppning på grytan tillsammans med lite mandel och örter.

Smaklig måltid!

Tillagningstid: 20 min.