Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost

Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

1 burk Bonduelle bönmix
(250 g avrunnen vikt)
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g

30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Skär av skalet på vattenmelonen och skär den i 1 cm skivor i ca 12 st
  • Smula fetaosten i små bitar.
  • Skala och halvera rödlöken och skär den mycket fint.
  • Rosta mandlarna gyllenbruna i en kastrull, låt svalna och hacka grovt.
  • Blanda en sallad med bönor, fetaost, lök och ruccolasallad och vänd den försiktigt med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen med vattenmelon och bönblandningen och strö över hackad mandel.

Tips: Kan gärna serveras med andra meloner och parmesan och getost.