Toskansk gryta med kyckling och kikärtor

Toskansk gryta med kyckling och kikärtor

Ingredienser

2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 530 g),
4 kycklingbröst,
olivolja,
1 liten fänkål,
2 vitlöksklyftor,
1 dl vitt vin eller vatten,
2 dl kycklingbuljong,
4 rosmarinstjälkar,
4 msk russin,
150 g färsk spenat
Salt och peppar.

Metod

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna i en sil och låt rinna av.
  2. Skär kycklingen i små bitar och stek i en gryta.
  3. Skär fänkål och vitlök i små bitar och stek med kycklingen.
  4. Tillsätt vin, buljong, rosmarin och russin. Låt sjuda i 8 minuter.
  5. Blanda i kikärtor och spenat och låt grytan bli varm.

Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Tillagningstid: 20 min.