1. >Recept
  2. >Toskansk gryta med kyckling och kikärtor

Toskansk gryta med kyckling och kikärtor

Medium
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 4 x 160 g)

4 kycklingbröst

Olivolja

1 liten fänkål

2 vitlöksklyftor

1 dl vitt vin eller vatten

2 dl kycklingbuljong,

4 rosmarinstjälkar

4 msk russin

150 g färsk spenat

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
4 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 4 x 160 g)

4 kycklingbröst

Olivolja

1 liten fänkål

2 vitlöksklyftor

1 dl vitt vin eller vatten

2 dl kycklingbuljong,

4 rosmarinstjälkar

4 msk russin

150 g färsk spenat

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Skölj kikärtorna i en sil och låt rinna av.
  2. Steg 2
    Skär kycklingen i små bitar och stek i en gryta.
  3. Steg 3
    Skär fänkål och vitlök i små bitar och stek med kycklingen.
  4. Steg 4
    Tillsätt vin, buljong, rosmarin och russin. Låt sjuda i 8 minuter.
  5. Steg 5
    Blanda i kikärtor och spenat och låt grytan bli varm.
  6. Steg 6
    Smaka av med salt och peppar.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt