Recept

Tortilla med kyckling, majs och äppelsalsa

20 4

42

Ingredienser

3–4 kycklingfiléer, 400 g

1 tsk paprikapulver

1 nypa chili

Salt och peppar

Olja till stekning

1 burk Bonduelle majs

(140 g avrunnen vikt)

1 burk röda kidneybönor

(250 g avrunnen vikt)

1–2 röda äpplen

Saft och rivet skal

av 1/2 ekologisk citron

1–2 vårlökar

Salt och peppar

Hackad persilja eller mynta

4 tortillas

Krispig sallad

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i strimlor och krydda dem med paprikapulver och chili (inte för starkt).
  • Fräs strimlorna i ca 4 minuter, och krydda med salt och peppar. Tillsätt majs och kidneybönor, och låt det hela bli genomvarmt.
  • Skär äpplena i små tärningar och vänd dem direkt i citronsaften.
  • Blanda med rivet citronskal och hackad vårlök.
  • Smaka av salsan med salt och peppar, och strö eventuellt över hackad persilja.
  • Värm tortillas och lägg på sallad, kyckling, majs, bönor och salsa.
  • Servera direkt, eventuellt kompletterat med crème fraîche.