Tortilla med aubergine, majs, svarta bönor, padronpeppar och skyr

Tortilla med aubergine, majs, svarta bönor, padronpeppar och skyr

Ingredienser

1 burk Bonduelle svarta bönor
(265 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle majs
(2 x 140 g avrunnen vikt)
4 tortillabröd
1 aubergine, ca 300-400 g

2 msk olivolja
200 g padronpeppar/små gröna spanska pepparfrukter
100 g cheddarost
¼ knippe basilika
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Lägg tortillabrödet på 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  • Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på tortillabrödet.
  • Häll olja över aubergine och krydda salt och svartpeppar.
  • Fördela majs, svarta bönor och padronpeppar.
  • Strö över riven ost, salt och peppar.
  • Baka tortillabröden i förvärmd ugn i 200 °C i ca 10 minuter, tills de är gyllenbruna och knapriga.

Tips: Går bra att tillaga med chilibönor, currybönor eller kikärtor.