Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd

Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap

1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill

Metod

  • Skala gurkan, skär den på längden, skrapa ur fröna och skär i skivor.
  • Skär äpplet i tunna klyftor.
  • Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet och pressa ut saften.
  • Blanda senap med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
  • Blanda allt försiktigt till en sallad, krydda med salt och peppar. Servera salladen på knäckebröd och strö över persilja.

Tips: kan gärna serveras med rökt makrill eller annan fisk