Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto

Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

1 burk Bonduelle kikärtor (265 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella

1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Placera kikärtorna i ett litermått, tillsätt pesto och mosa grovt, krydda med salt och peppar.
  • Skär bifftomaterna i skivor.
  • Häll av vätskan från mozzarellan och låt den rinna av väl.
  • Blanda osten med 2 msk kikärtspesto.
  • Lägg upp kikärtspesto på 4 tallrikar eller ett fat och bygg upp en sallad med tomater och ost, strö över riven parmesan och basilikablad.

Tips: Kan gärna tillagas med andra typer av pesto. Kan också blandas direkt i burken lite försiktigt.